dijous, 16 de juliol del 2015

Romeva, cap de llista


Raül Romeva serà el cap de la llista unitària per a les eleccions del 27S. És un actiu important. Muriel Casals i Carme Forcadell l'acompanyaran. Ara bé, això tapa la presa de pèl de tants de mesos de donar voltes, sobretot Oriol Junqueras, per acabar acceptant la proposta d'Artur Mas, havent perdut un temps preciós. A hores d'ara podríem haver votat en unes eleccions plebiscitàries i sabríem què vol el poble català. A més, si al final es pretén fer president igualment Artur Mas, tot plegat augmenta l'engany.

En aquestes eleccions, tot i la simpatia per Romeva, tot i ser partidari de la llista unitària, el fet que la CUP se n'hagi desmarcat, em fa plantejar si no val la pena donar el vot de confiança a qui no s'ha mogut en els seus plantejaments, a la vegada que han volgut ser generosos.

També serà important que la llista unitària, com he llegit en algun lloc, es conegui també en les diferents circumscripcions electorals, per veure qui es postula com candidat territorial per al 27S.

D'altra banda tenim ICV, que acusen Romeva de passar a l'altre costat ideològic, de treballar per fer president Mas. ICV no s'ha mogut de l'ambigüitat durant aquests anys. Molt de dret a decidir però, mai no han parlat clar de la independència, i han esquivat el tema contínuament. Ara que cerquen aliances amb Podemos sembla que comencen a posicionar-se. Podrien haver-ho fet abans i no haver marejat tant.