dimecres, 15 de juliol del 2015

Notant els canvis a Amposta


Com deia el "Capità Enciam", que per a qui no tingui certa edat potser no l'haurà conegut -ja no cal parlar d'Oliana Molls-, "els petits canvis són poderosos". I així comença el mandat d'Adam Tomàs al capdavant de l'Ajuntament d'Esquerra.

Alguns dels més notables a hores d'ara arriben amb les Festes Majors.  Les Festes tornen a acabar en diumenge. No haurien d'haver canviat mai la durada, quan al mateix temps mantenien la prolongació d'espectacles taurins. Comencen amb una actuació d'un grup conegut i molt nostre, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, grup emblemàtic de la lluita contra els transvasaments i ambaixadors de la cultura ebrenca arreu del país. Grup, per cert, amb poques simpaties a casa nostra en altres temps, en temps que alguns defensaven l'indefensable. El final de festes, amb els Catarres, un dels grups de moda de la música en català. El concert de la Plaça serà emès en directe arreu de Catalunya a través de la Xarxa. El pregoner, Josep Parrot, una de les veus de la ràdio ampostina des del seus inicis, una de les cares de la que fou la televisió de la ciutat, a més de ser una persona conegudíssima al poble. Un gran encert.

Avui també, l'Ajuntament ha fet justícia i ha mostrat el suport institucional a la PDE. Un suport que s'ha trobat a faltar durant molt de temps. Sí, els darrers anys en què CiU, per coveniència, s'ha tornat antitransvasista, la cosa no ha estat tan malament però, a la primera dècada dels 2000 la cosa era molt diferent. El sectarisme del govern i dels seus incondicionals era evident amb la PDE.

No només això. A les xarxes socials l'Ajuntament està actiu i no es dedica a fer campanya d'imatge del govern. Hom pot veure com l'activitat de l'Ajuntament, ofertes de feina i altra informació, va circulant per la xarxa cada dia. Sí, el web de l'Ajuntament encara no té l'apartat de regidories amb la informació corresponent però, de moment crec que les coses han canviat positivament.

Que continuï.