dimarts, 23 de setembre del 2014

Sánchez, Soraya, MAR...

Volia escriure un apunt relacionat amb la Festa de la Rosa del PSC i el discurs -o sermó- de Pedro Sánchez. La primera impressió que vaig tenir era la d'escoltar un predicador, laic però, predicador. El tros que vaig escoltar era un dels argumentaris repetits un i altre cop, la multiculturalitat d'Espanya, de com a Catalunya i a Espanya les coses s'han fet amb l'esforç de tots. El discurs del PP amb un matís per distanciar-se. Sánchez carregava tant contra els nacionalismes català com espanyol. Però, realment era un discurs contra l'independentisme. L'argumentari no distava molt d'allò de l'andalús que viu gràcies al cor d'un català, en boca de Rajoy el dia 11. Els socialistes, deia Sánchez, ja treballaven per tirar endavant el país abans que altres, els sobiranistes, hi fossin. Un discurs que per ser aplaudit pels incondicionals ja va bé però, que no deixa de ser demagògia pura.

Però, no puc de deixar de banda altres coses. Ahir Rosa Díez va utilitzar el terrorisme per carregar contra el procés a Catalunya. Si no fos perquè a Euskadi mataven lo de Catalunya seria pitjor. Com de pitjor? Què li fan a ella a Catalunya? Que la gent li crida? Això és llibertat d'expressió. Que hi ha violents? No ho sé, sempre hi ha qui no es pot contenir però, generalitzar d'aquesta manera sobre Catalunya és un insult. Un insult al qual ja s'han acostumat alguns.

Empar Moliner va fer una brillant intervenció ahir referint-se a la xuleria de la vicepresidenta del govern central tractant els catalans com els súbdits de Madrid, a qui hem d'agrair que ens donin diners i tot allò que ells creuen convenient. Al final tot es redueix a recordar el Decret de Nova Planta. Els territoris derrotats passaven a regir-se per les lleis de Castella, passaven a ser territori conquerit.



Miguel Ángel Rodríguez, qui va ser portaveu del govern amb Aznar, un exemple de persona recta i persona dialogant i gens demagoga, ahir va publicar una falsa notícia que deia que havien agredit Artur Mas a la Rambla, amb un enllaç en una imatge en la qual es pot llegir "tu també li tens ganes... eh?". És l'estil dels demòcrates aquest.

Però, no vull deixar de banda una notícia preocupant. La vicepresidenta del govern espanyol estaria estudiant si pot endarrerir les eleccions generals del 2015 i fer-les el 2016? A banda de l'escàndol que això suposaria, on quedarien les crítiques a Chávez per haver utilitzat la llei per perpetuar-se en el poder? S'han tornat chavistes a Madrid?