diumenge, 28 de setembre del 2014

La premsa i la consulta #9N

Dretes i esquerres s'ajunten a Espanya si es tracta de demonitzar el procés català pel dret a decidir. El diari El País és una mostra d'això amb una portada nefasta: "Mas deixa el futur de Catalunya en mans de la mobilització del carrer". En castellà sona pitjor: "movilización callejera". Centenars de milers de persones, no només menyspreats pel govern espanyol i pels mitjans de la dreta, si no per un dels diaris que durant anys ha estat referent per la seva qualitat -deixant de banda línia editorial i opinions-.

Encara que la portada d'El Periódico podria haver estat més afortunada. Potser serà cert que és el diari del PSC i per això el text principal de la portada és "Pols a l'Estat". Un text més aviat negatiu que no remarca que la convocatòria de consulta, fins que no es digui el contrari, és totalment legal, per molt que ha hagut molta gent fins ara que hagi emès una sentència al marge del Tribunal Constitucional.

Ana Pastor ha entrevistat Artur Mas a El Objetivo de la Sexta. La periodista punyent avui s'ha sumat als seus companys de Madrid, o almenys he tingut aquesta sensació, quant a situar-se en una posició parcial, contrària a consulta. Les preguntes punyents s'agraeixen. Si te les responen i insisteixes a reclamar una resposta que és evident que no et poden donar, ja sembla una altra cosa. Fixa't tu, que ha aconseguit que jo defensi el president Mas.