divendres, 18 d’octubre del 2013

Wert dubta però, el Barça és més important

Wert ho diu clar, si la llei funciona -no és propi del seu defensor dubtar sobre el seu funcionament- serà cara. I en plena època de retallades, qui haurà de fer-se càrrec del seu cost? Les autonomies? El govern central? Pensaríem que les primeres, tot i que si el govern les ofega com ho està fent, poca cosa podran fer.

Arran dels pressupostos presentats pel govern espanyol a Europa -abans que a Espanya- s'albiren noves retallades, no només els 8000 milions d'euros de les autonomies. I aquestes, apunten els economistes, poden ser en sanitat i educació. I el govern ho negarà. I el temps acabarà mostrant si un cop més han mentit o no.

A qui es creu això de la necessitat d'espanyolitzar Catalunya, qui es creu que a Catalunya el castellà és una llengua de segona, Público mostra els nivells de castellà a les diferents autonomies i és evident que Catalunya està per sobre de la mitjana espanyola. És clar que, com que és un diari "rojo" no li donaran cap credibilitat. I al cap i a la fi no serà més que comprovar les dades dels informes educatius que ja existeixen i que diuen el mateix.

Bé no queda que Rajoy destitueixi el comisari de policia que dirigeix les investigacions del cas Gürtel i Bárcenas. Poden donar mil raons però, la imatge que es dóna no és gaire agradable.

I acabo. Dos dies seguits que em llevo i agafo la segona part del programa "Tu diràs" de RAC1, la repetició que fan fins les 6 del matí. I el tema? El Barça i la decisió de la Junta de fer pagar entrada els crios. Que sí, que es pot discutir, que no sembla que la llei obligui el club a fer pagar entrada als crios, que el propi club en altres seccions no controla l'entrada, etc. Però, tantes hores s'han de dedicar al tema? Monotema i monoequip -i sóc del Barça-. Sembla que no hi ha tertulià a les ràdios que sigui del Barça i que no vagi al camp des de menut i ara vagi amb els seus fills. La visió de país del periodisme esportiu és molt limitada. La majoria de gent que els escolta probablement no ha anat des de menut al Camp i no pateix aquesta decisió de la Junta. Però, els ha d'aguantar. Com ha dit algun tertulià avui, fóra bo que es parlés d'altres temes, com les llotges VIP del Camp Nou, per exemple, com hi ha un Camp Nou per al "populacho" i l'altre per a les elits. I no cal esperar una decisió de la Junta per parlar-ne.