dissabte, 5 d’octubre del 2013

Esperant el #Castor , nova estació de bus, eliminar el Senat i afavorint la sanitat privada

Estem entretinguts, per dir-ho d'alguna manera. Un dia més pendents dels sismogrames.

Mentrestant però, l'actualitat passa. A Amposta sembla que es desencalla el tema de l'estació d'autobusos i es para que se'n construirà una per a la tardor del 2014, al costat de la comisaria dels Mossos d'Esquadra, si no ho he interpretat malament.

Ahir a Irlanda votaven sobre si s'havia d'eliminar el Senat. Un dels motius, la seva poca utilitat i també per ser una forma de col·locar polítics que després volen recuperar la primera línia. D'alguna manera aquí també ens passa el mateix. El Senat suposa una despesa important, no és una cambra decisiva, sobretot quan hi ha majories absolutes, i és com la segona divisió de la política, on van polítics que ja no faran res a la primera línia -els senadors proposats pel Parlament, per exemple-, o polítics que no han aconseguit anar a les llistes del Congrés dels Diputats, qui sap si per fer-se veure i poder anar-hi a les properes eleccions.

A Barcelona metges del Clínic no volen fer cas del Departament de Salut de fer intervencions a la privada. No deixa de ser contradictori que es tanquin llits al centre i que es vulgui que es derivin pacients a un centre privat per operar-los allí. La imatge que es dóna és la de voler donar negoci a la sanitat privada en perjudici de la pública. No li és el mateix al Departament pagar al Clínic que a la privada per atendre els pacients? De fet, no li sortiria potser més barat?