dimecres, 30 d’octubre del 2013

Blindant alts càrrecs, la votació descafeïnada del PSC i preferir cobrar l'atur a treballar

Llegeixo que el govern català blindarà a la pràctica els alts càrrecs del departament de Salut, deixant sense efecte les retallades que afecten els treballadors públics. Tot legal, segur però, difícilment explicable quan els treballadors públics han patit i pateixen retallades i a sobre molts no gaudeixen de sous tan alts com els dels alts càrrecs. Independència sí però, això no és un xec en blanc.

Ahir el PSC a Madrid es va desmarcar del PSOE en una votació a Madrid contra el dret a decidir. Es van abstenir. La pregunta és per què no van votar en contra? És la manera de ser ambigus i per això Pere Navarro tuitejava avui que continuaven junts amb el PSOE? És el gran problema del PSC i dels polítics en general, que quan no es volen mullar s'abstenen però, després volen fer pensar que realment tenien una posició clara.

Arran d'això l'incendiari Alfonso Guerra vol que el PSOE creï un partit a banda del PSC a Catalunya. Ja triguen. Així, els pro-PSOE del PSC podrien mudar-s'hi sense complexos.

Duran, el líder que no vol la independència i que estic segur que no vol ni la consulta, i que a més no vol ser professor i vol continuar fent política, veu que les coses se suavitzen entre el govern espanyol i el català. Venint de Duran això és un missatge apaivagador d'ànims i que fa la pinta de voler desactivar el moviment sobiranista al país. Si el President Mas fa un pas enrere haurà faltat al seu programa electoral i a la seva paraula, prou clara després de la Diada. Els de La Razón deixen anar que a la Generalitat no es té clar cap on van i això no pot ser, en cas de ser cert.

I un comentari que escoltava ahir d'un parell de pares que acabaven de deixar els fills a l'escola. Un li pregunta a l'altre com tenia lo de la feina. L'altre, a l'atur, li va dir que dilluns potser el cridarien per treballar. Però, va continuar dient que a l'atur sap que el dia 10 cobra i que, en canvi, treballant no té assegurat que li paguin. És una realitat que no es pot perdre de vista. Quants treballadors treballen i no tenen assegurat cobrar cada mes? Què es fa perquè això no passi? Perquè la legislació és poc justa amb el treballador quan es troba que no cobra i al mateix temps no pot abandonar la feina fins que no cobri, i l'Administració no el protegeix com hauria.