dilluns, 4 d’abril del 2011

#crisi A #Salut se suma #Ensenyament

Les retallades de Salut tindran una resposta a l'HTVC amb una mobilització per al proper dimecres. Recordem que els hospitals públics catalans estan presentant unes propostes de retallades importants, amb reducció de llits, d'activitat i de personal destacable, empitjorant la qualitat assistencial, laboral i incrementant la llista de l'atur.

Ahir llegia que les universitats hauran de reduir el seu professorat en un 5%, centrant-se aquesta reducció en la disminució de titulacions i l'eliminació del personal eventual (professors associats, imagino). Se li suma a la notícia la que avui publicava El Periódico, la qual diu que el Departament d'Ensenyament es vol desprendre de 5000 mestres i professors interins, a base d'incrementar les hores de classe per professional i l'eliminació parcial de la sisena hora. Anem enrere com els crancs i no només ho dic per qui s'haurà de quedar fora per ser interí si no per qui es quedarà i haurà d'incrementar les seves hores de classe -més les que ja ha de planificar fora del centre-.

D'altra banda avui també llegia que els pressupostos de la Generalitat no els coneixerem fins després de les eleccions municipals, no sigui que siguin tan escandalosos que els alcaldables de CiU es trobin que no poden donar-hi suport sense quedar en evidència.