dimarts, 26 d’abril del 2011

#crisi Les #municipals2011 fan ajornar les retallades de #Salut el dia que es compleixen 25 anys de #Txernòbil

Avui s'ha commemorat el 25è aniversari de l'accident a la central nuclear de Txernòbil (Ucraïna). Un aniversari en un moment en què l'energia nuclear no passa pel seu millor moment davant de l'opinió pública, arran de la situació de la central de Fukushima després del terratrèmol del Japó. Per molt que s'argumenti l'evidència que els models de les centrals nuclears potser no són prou acurats com per contemplar situacions desastroses fa que el rebuig a l'energia nuclear tingui més força. Energia neta, mentres no s'han de moure residus, mentres no hi ha fuites.

Com notícia positiva avui s'ha sabut que la Seguretat Social ha tingut superàvit creixent des del 2008. Més d'un 2% de creixement. Això és una bona notícia però, caldrà veure l'evolució i no quedar-se amb aquesta dada i pensar que ja tenim una tendència definitiva.

A punt de la campanya electoral ens trobem que el govern català finalment no presentarà demà dimecres les mesures de retallades a Salut, si no que ho ajorna fins després de les eleccions. Estratègia? Ja poden negar-ho però, és inevitable pensar que tot és fruit dels càlculs electorals i que les retallades ja es tenen clares però, que ara no toca comunicar-les. A mi això em sembla un engany a l'opinió pública. L'hemeroteca acabarà mostrant per què ara no es presenten les mesures i es fa més endavant. Jo, per si o per no, no votaré CiU. I els votants de CiU farien bé de reflexionar.