dilluns, 11 d’abril del 2011

#crisi #salut #ensenyament Veus discrepants amb les retallades de Salut i es coneixen propostes per a Ensenyament #bcndecideix

El president del consell assessor de Salut del govern català, i president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, diu que les retallades que es proposen al sistema sanitari públic s'han d'aturar i que afectaran la qualitat assistencial. Una veu discrepant amb les veus que es dediquen a culpar el tripartit per justificar les retallades que s'estan posant sobre la taula.

El departament d'Ensenyament ha ha fet públiques propostes per fer front a la crisi, entre les quals hi ha la reducció de centres on es fa la sisena hora, la de fer una hora més de classe tant a Primària com a Secundària, i fer que per cobrar el mes de juliol en comptes de 6 mesos una persona substituta n'hagi de treballar 9. Si això no va enfocat a reduir professionals ens ho hauran d'explicar. Perquè la consellera ho negava però, mesures així fan pensar el contrari. Una cosa és saber quins contractes seran els afectats i l'altra és afirmar que no es reduirà personal.

Una cosa que m'ha sorprès i de la qual es feia ressò Vicent Partal a Vilaweb és que Josep Antoni Duran i Lleida hagi fet públic el sentit del vot a la consulta sobiranista ahir a Barcelona per part de la vicepresidenta del govern. Un polític hauria de respectar el secret del vot, encara que pugui saber quin ha estat, i deixar que sigui la persona en qüestió qui decideixi si el fa públic o no.

1 comentari:

Xavi ha dit...

Totalment d'acord amb tu, com gairebé sempre.
Un col·lectiu solven en temes vetlla per la salut pública és d'Empeus per La Salut pública:
http://dempeus.nireblog.com/
salut bona setmana