dilluns, 25 d’abril del 2011

#crisi 1000 treballadors públics menys abans de l'estiu #municipals2011

Avui llegia que la Generalitat acomiadaria un miler de persones de les empreses públiques abans de l'estiu dins del pla de reduir despeses, dins del pla de retallades. La vicepresidenta del Govern va afirmar fa po que no s'acomiadarien funcionaris i, avui mateix el Departament de Governació ha dit que no és cert que s'acomiadarien 1000 funcionaris abans de l'estiu.

Però, cal anar amb compte amb els conceptes. El Govern diu que no acomiadarà funcionaris però, en canvi, això no vol dir que no es cobreixin jubilacions i baixes, que no es renovin contractes de personal eventual. I això ja està passant. El llenguatge permet aprofitar les ambigüitats perquè tècnicament sigui cert que no s'acomiaden funcionaris però, la Generalitat probablement posarà al carrer un miler o més de persones abans de l'estiu. Diem-li com vulguem però, és així.

Sobre les retallades en salut, l'ex-ministre de Sanitat, Bernat Soria, ha dit avui que CiU hauria d'haver dit clarament què volia fer durant la campanya de les eleccions al Parlament, perquè la gent votés sabent què votava realment. De fet, el Govern hauria de dir què pensa fer realment passat el 22 de maig. En cas contrari només puc fer més que malpensar i tèmer que encara no haguem vist la pitjor cara d'aquest govern.