dilluns, 26 de maig del 2014

#EuropeesEbre #EuropeesTV3 Sí, volem votar

Aquestes no eren unes eleccions europees i res més. Els grans partits volien que ho semblés però, els temes locals, Catalunya en particular, l'han utilitzat per demanar el vot. No eren unes eleccions europees i prou. I ja ho hem vist. ERC ha guanyat a Catalunya. CiU ha quedat segona i el PSC s'ha emportat una bona castanya i ha quedat en tercer lloc. A les Terres de l'Ebre, feus convergents com Amposta han donat la victòria a ERC. Serà significatiu això de cara a les municipals? Ja ho veurem. Val a dir que penso que la victòria del PP a Espanya i la dolça derrota de CiU a Catalunya no fan justícia a les polítiques de retallades a les quals ens tenen condemnats des de fa temps. Al PP i a CiU el procés sobiranista potser els ha salvat d'una davallada major, qui sap.

I Pere Navarro? I Sánchez Camacho? Navarro apunta CiU com la gran derrotada. No assumeix que el seu projecte, la seva estratègia, un cop més no ha estat avalada pels electors. Em comentaven que en llocs com Roquetes els propis membres de l'agrupació local socialista no han acudit als col·legis electorals per fer seguiment de la jornada. No ha trencat el carnet però, han adoptat una mesura de protesta. Insuficient per a mi però, ja és alguna cosa. Deia que Navarro no assumeix la derrota. Potser en necessita una altra. Rubalcaba avui ha anunciat que plega. Navarro no. I els dirigents del PSC a l'Ebre, ara afins amb ell, tampoc. Cal continuar vivint de la política, tenim el dret de pensar, no?

D'altra banda, Sánchez Camacho també ha adoptat una postura incoherent amb la derrota que ha patit el seu partit a Catalunya. El canditat, Santiago Fisas, s'excusava en una suposada violència que han patit durant la campanya. Camacho continua amb allò que el projecte de Mas divideix. Ells, el PP, que tant fan per la unitat d'Espanya, no tenen res a veure, no en tenen cap culpa.

El president Mas ho deia ahir. Els resultats avalen la consulta del 9N. Un país que ha estat amenaçat de sortir d'Europa si se separa d'Espanya, ha anat a votar en major nombre que l'estat que no el vol deixar marxar. A veure si Europa ho entén d'una vegada.