dimarts, 29 d’abril del 2014

Pere Navarro s'alinia amb PP, UPyD i els tertulians escandalosos

Els caps de setmana a les tertúlies nocturnes, i entre setmana en algunes tertúlies, sempre en televisions d'àmbit estatal, sovint es parla de Catalunya. És l'esport nacional que els debats polítics tinguin una bona part reservada per parlar de Catalunya i dels catalans. Abans era per carregar contra la política lingüística i ara per carregar contra el sobiranisme. S'uneixen sovint als tertulians, polítics espanyols, sovint del PP, algun hooligan del PSOE i Rosa Díez, d'UPyD. Gent que no viu a Catalunya ens explica des de Madrid una realitat diferent a la que coneixem els catalans. I des de Catalunya sempre tenen algun aliat que els reconeix aquesta falsa realitat.

Pere Navarro ha esdevingut aquests dies un d'aquests aliats de PP, UPyD i dels tertulians que deformen la realitat de la societat catalana. Rebre un cop de puny alhora que ser insultat ha passat de ser una situació lamentable i detestable, a ser una oportunitat per dir que això és l'exemple de la crispació social a Catalunya a causa del procés pel dret a decidir. No hi ha dades que ho corroborin, només apreciacions. Però, ja els va bé. I si opines que estan treient-ne profit es queixen que no et centres a denunciar els fets. Patètic.

Pere Navarro ha fet bones les apreciacions interessades que des de Madrid des de fa temps diuen que el castellà és perseguit a Catalunya, que es persegueix els comerços que no retolen només amb català, que s'adoctrina els crios, etc. Perquè no deixen de ser apreciacions no recolzades per dades contundents, que es repeteixen sense parar en tertúlies i actes de partits, amb l'objectiu que la gent se les cregui.

Fent demagògia, manipulant el raonament, Pere Navarro accepta que el català és perseguit a Catalunya, entre altres coses. Si no, no pot acceptar que el seu cas és una mostra del clima de crispació existent.