dimecres, 9 d’abril del 2014

El no esperat i els arguments

Cap novetat. Ahir es va negar al Congrés dels Diputats la petició del Parlament de poder convocar la consulta del 9N. Els arguments, els de sempre. Diàleg sí però, si és per mantenir-se dins de la Constitució. 

Alícia Sánchez Camacho, contenta, orgullosa avui a la tele. No té precisament la majoria al Parlament ni ha tingut un any gaire bo quant a la seva imatge política però, va xulejant i donant lliçons pel món. 


Duran oferint negociació, negociar qualsevol cosa. No he vist gaires crítiques als mitjans però, és per posar el crit al cel. Negociació de qualsevol cosa, fins i tot del dret a decidir? Si posen sobre la taula un model federal Duran dinamitaria el procés? No és mai prou clar, és prou ambigu per després poder desdir-se d'allò que ha dit.

Com deia. Ahir el Congrés va dir no. Al darrere uns partits que han obviat el resultat de les darreres eleccions al Parlament. Volen majories que demostrin la voluntat dels catalans. Quan són evidents cerquen arguments per desautoritzar-les. Alguns, com el PSC, ara voten contra allò que volien als comicis. Altres, com el PP, que no governa precisament a Catalunya, es comporta com si els catalans s'aliniessin amb les seves tesis. Que trist.