dimecres, 26 de març del 2014

Un incendi, la crisi

Un incendi. 4 criatures mortes, els altres familiars ferits de gravetat. Un pis d'on havien estat desnonats feia pocs anys i on havien tornat. El drama de la crisi sembla que estaria al darrere de la tragèdia. Una família immigrant. Els veïns indignats per la xenofòbia que condemna als immigrants. En temps de bonança eren els encarregats de cobrir la feina al camp i l'obra pública al sol de l'estiu. Ara són apestats, són els culpables que els d'aquí no tinguin feina. Quina merda de societat.

A França la filla de Le Pen ha tingut gran èxit a les eleccions municipals. A Catalunya PxC intenta fer el mateix. La Unió Europea vol fer fora els immigrants que no tinguin feina. Alemanya vol fer fora els europeus que no trobin feina. L'extrema dreta, el populisme, s'obre camí. Els partits suposadament contraris a la xenofòbia, no tenen cap altra estratègia i adopten mesures contra els immigrants. Quan ja no se'ls pot explotar els fem fora. Molt bé.

 A Catalunya el Parlament probablement tombarà la Iniciativa Legislativa Popular que demana una renda garantida de ciutadania. No és viable, diuen des de CiU. I mentrestant, continuarem amb retallades, amb atur, amb desnonaments, amb criatures castigades per la crisi, amb desigualtats causades per gent que no pagarà mai el daltabaix social que ha provocat. No és viable, diuen.