dijous, 20 de març del 2014

Flix sense PSC, trens de consolació a l'Ebre i el teatre de Crimea

Avui sortia a 8 al dia l'alcalde de Flix. Ell i els regidors del PSC de la seva població han deixat el partit arran de la deriva cap al PSOE que ha anat demostrant en els darrers temps i, suposo, que després del posicionament quant a la consulta del 9 de novembre. Em pregunto si a la resta del territori hi haurà socialistes tan valents de dir que són socialistes però, que el PSC ja no pot ser el lloc on defensin la seva ideologia. Evidentment n'hi haurà que, per una cosa o una altra, ja se sentiran còmodes amb l'actual PSC, entre ells la flamant executiva del PSC de Terres de l'Ebre.

Avui les Terres de l'Ebre han tingut el premi de consolació del transport ferroviari a la província de Tarragona. Mentres entraven en servei les Rodalies del Camp de Tarragona, també s'han estrenat trens semidirectes entre Tortosa, Tarragona i Barcelona. Amb això tindran els ebrencs callats una temporada. No sé si el preu del servei haurà millorat o no -que no ho crec-. Però, si estarem contents!

Canviant de tema, el conflicte de Crimea continua mostrant la incoherència i el ridícul dels dirigents internacionals. Els EUA sancionen polítics russos -no Rússia-. Rússia sanciona polítics nord-americans -no els EUA-. Europa, més del mateix. Ningú no es farà mal, oi? Al final, després de tant de teatre, Crimea continuarà sent russa i s'haurà trobat alguna excusa perquè Occident s'ho mengi amb patates.