dimecres, 13 de juliol del 2011

Sentència a favor del #P2P i el #MIR per a l'educació

Una sentència torna a donar la raó a una pàgina d'enllaços a pàgines de descàrregues  enfront de la denúncia de la SGAE. La sentència diu, com ja ha passat en altres casos, que publicar enllaços no es pot considerar posar a disposició pública els continguts. I és que l'enllaç no és el contingut si no una referència. El País en parla en un article on, a més, es recorda que, si bé l'any 2010 es va donar la raó al propietari d'una pàgina d'enllaços, elrincondejesus.com, aquest 2011 l'Audiència de Barcelona finalment va distingir entre enllaços a pàgines de descàrrega directa (com Megaupload) i enllaços P2P. Els primers es van considerar comunicacions públiques dels continguts protegits i per això es va obligar a pagar al propietari de la pàgina més de 3500 euros a la SGAE.

Seguint amb la propietat intel·lectual, la ministra de cultura, Ángeles González-Sinde, vol posar més mesures de control sobre les entitats de gestió de drets d'autor arran del cas que afecta l'SGAE. La ministra està totalment desacreditada. Un cop passen les coses, com és típic en aquest país, es comencen a anunciar mesures. Faria bé de plegar.

Els mitjans contraris al PSOE i contraris al seu nou candidat, Rubalcaba, avui tenen arguments per atacar-lo. El jutge del cas "Faisán" ha decidit processar els policies imputats per haver avisat uns etarres d'una imminent detenció l'any 2006. El terrorisme a Espanya, malauradament continua sent una arma política per a uns i per als altres. I això, lluny de penalitzar, beneficia a qui millor la sap aprofitar.

El ministre d'Educació espanyol vol posar en marxa aquesta legislatura la reforma del sistema d'oposició del professorat, implantant una oposició en dues fases. La primera, l'acreditació de coneixements (exàmen/s), i la segona, un any de pràctiques que al final hauran de ser avaluades. Que el sistema actual és millorable és cert però, no sé fins quin punt la proposta és bona. No tindràs prou d'estar a la corda fluixa en una prova si no que ho continuaràs estant durant tot un any. Potser no es refien de les avaluacions dels inspectors que actualment es passen després del primer curs de treball un cop superades les oposicions? Si és així que facin alguna cosa amb aquestes avaluacions. I, cal tenir en compte que si el professorat ha d'esforçar-se més, aleshores el reconeixement a la seva feina ha de ser més important, cosa que dubto que es produeixi.

Creative Commons License + GNU FDL