dilluns, 4 de juliol del 2011

#crisi Baixa l'atur

Gran notícia perquè l'atur ha baixat i Catalunya encapçala les autonomies que redueixen la taxa d'aturats. El problema és que sembla que és conseqüència de la temporada d'estiu i que en arribar la tardor veurem si l'atur torna a créixer. Però, els mitjans i segurament que el propi govern, ho presenten com una notícia que podria interpretar-se com una falsa recuperació de l'economia.

A Alemanya, el president del BaFin, l'organisme que supervisa la banca alemanya diu que cal regular més el sector bancari d'inversions i posa el punt de mira en les agències de qualificació de deute, i avisa que pot arribar una nova crisi causada per aquest mercat i que no es pot predir quan serà. Fa poc en parlava arran d'una notícia sobre una denúncia a Itàlia contra Moody's, i és que aquestes agències fan trontollar els mercats amb els seus criteris sobre els deutes dels diferents països. Aquestes agències fins que no ha arribat la crisi, han callat, igual que ho ha fet l'FMI, la UE i els propis estats. Avui, ja que apareixen aquestes agències a l'apunt, França apareix en un avís de risc de Standard & Poors a causa de la participació de la banca francesa en el rescat de Grècia, amb uns diners que Grècia, diuen els experts, no podrà tornar.

Parlant de crisi, resulta insultant que el PP (via Menéame) negui tenir cap responsabilitat en la bombolla immobiliària. Tot és culpa del govern actual del PSOE. El PP en les seves autonomies -posem Múrcia o País Valencià- no ha impulsat un model econòmic basat en el totxo, oi que no? Com poden tenir tanta barra?

Les Terres de l'Ebre han estat avui notícia pel fatídic resultat d'un atracament en una vivenda. Segons explica l'ACN, uns lladres han entrat en una casa d'Ulldecona, han lligat l'home i la dona que hi vivien i, la dona ha mort, sembla que com conseqüència de la mordassa que li han posat. Des de fa temps que proliferen les accions violentes en els robatoris en vivendes, proliferen els assalts a cases i finques. Ara, el govern que tenim, que se suposa que tot això ho solucionarà, a veure com resolen aquesta problemàtica.