dijous, 21 de juliol del 2011

#Camps, el #sou del president del Consell del Baix Ebre i polèmica al #Renaixement

Avui l'actualitat informativa s'ha centrat principalment en la dimissió ahir de Francesc Camps com president de la Generalitat Valenciana, i el seu sucessor, l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra. El PP dóna lliçons al PSOE demanant que Rubalcaba plegui també pel cas "Faisán", mentre que el PSOE diu que la situació no és la mateixa. Premsa afí a uns i altres es posiciona de forma partidista també a favor d'uns i d'altres. Credibilitat zero.

Com que la crisi no ens abandona, sempre hi ha notícies de crisi. Avui el deute espanyol ha continuat venent-se amb interessos alts. Però, com de tant en tant, tenim notícies indignants. Així, Carlos Carnicero explica que el president d'Iberdrola, quan ens estan pujant el rebut de l'electricitat cada dos per tres, ha rebut de l'empresa 7,3 milions d'euros en el primer trimestre de 2011. Ja es veu que per a alguns no hi ha crisi.

Parlant de sous, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre era objecte d'una crítica per Jordi Gaseni (ERC), per haver-se pujat el sou un 75%, situant-se aquest en 42.000 euros bruts anuals. El president de l'ens ha contestat justificant la pujada de sou. Segons el comunicat, cobra 42.000 euros bruts per 34 hores setmanals de decicació, mentre que abans eren 20 hores. Un augment del 59% de temps implica un 75% més de sou. A més, diu que el sou es justifica entre altres, amb la productivitat. Mai no he entès què hem d'entendre per productivitat en un càrrec públic d'aquestes característiques. De fet, la productivitat s'ha d'avaluar amb el temps, no només començar una feina a la qual accedeixes per un acord entre partits.

Aquests dies a Tortosa hi ha certa polèmica perquè per a la Festa del Renaixement el Casal Panxampla no ha tingut adjudicat el mateix lloc que els altres anys per posar la seva taverna de la Ruta de la Saboga. Gustau Moreno ha publicat un apunt d'opinió sobre aquesta queixa del Casal Panxampla, recordant-los, entre altres coses, que fa uns anys, quan les Avançades de Sant Joan no eren un punt neuràlgic al Renaixement, es queixaven perquè havien de posar la taverna allí, o que el lloc que reclamen no és seu i que s'adjudica seguint un barem entre totes les tavernes que s'hi volen instal·lar. El Casal Panxampla fa moltes activitats interessants però, sempre he pensat que sovint són molt bel·ligerants i que només presenten la seva veritat com la vàlida.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

josep manel ha dit...

Penso que si una dificultat tenim els grups "alternatius" és que som fàcilment criminalitzables, és molt fàcil fer-nos una critica tipus "només presenten la seua veritat com a vàlia". Jo et diria que pràcticament tothom defensa i argumenta per a demostrar o convèncer de les seues raons i punts de vista, per tant no entenc la crítica.

També et diré que el tema és més complex del que simplifiques, possiblement per això molta gent - molts dels quals més anti que pro Panxampla - s'estan posicionant i hi veuen clarament una cacicada.

Tragrairia que et prenguesses les molèsties de llegir-te els comunicats i articles que s'han escrit sobre el tema, considerar que unes "veritats" són més veritats que d'altres en funció de qui les diu, també és un pèl bel·ligerant.

Si tens cap dubte, no tingues cap problema en expressar-lo, segurament hi ha coses que no hem explicat tan bé com voldríem.

Bona nit!

josep

Unknown ha dit...

Si llegeixes bé no dic que les altres versions de la realitat siguin les certes si no que penso que presenteu les vostres com les veritables. És el que penso, malgrat coincidir molts cops en els vostres plantejaments. I no simplifico, comento un article d'opinió, igual com ho pots fer tu.