dimecres, 30 de març del 2016

El pacte que voldria Iglesias

Meritxell Batet (PSOE) afirmava a la ràdio que els ciutadans espanyols han votat perquè es governi, i no per anar a noves eleccions. D'aquesta manera, i parlant de reformes pendents, justificaria l'acord amb Ciutadans. La Mònica Terribas ho deia a la portada del Matí de Cataluna Ràdio, i hi coincideixo. Si l'acord se cerca per evitar unes noves eleccions, és un frau democràtic. Si se cerca per governar és una altra cosa. I sembla que el PSOE no vulgui unes noves eleccions. Potser Ciutadans tampoc. I volen evitar-les com sigui.

Podemos sembla que, tot i no preferir-ho, no té por d'uns nous comicis. El seu líder així ho deia avui, igual que deia presentava una realitat, després d'entrevistar-se amb Pedro Sánchez, que semblava obrir una porta a l'acord amb el PSOE. Una realitat poc creïble, la qual ha estat desmentida tant per Ciutadans com pel PSOE. Iglesias s'ha presentat com una víctima de les pressions i ha renunciat a ser vicepresident en un hipotètic acord, i sembla que ha estat disposat a renunciar al referèndum català. I així és com En comú Podem i companyia queden desautoritzats pel líder morat.

Nota addicional. El presentador de les notícies d'Antena 3 de la nit introduïa els titulars comentant la reunió de Sánchez i Iglesias, i posava en dubte les renúncies de les quals ha parlat el segon per assolir l'acord amb el PSOE. És curiós com alguns periodistes són crítics però, de forma selectiva. No és estrany que els d'Antena 3 ho siguin amb Podemos per això.