dimecres, 18 de novembre del 2015

Els mitjans de comunicació espanyol i els fets de París

Les televisions privades no van aturar la programació habitual divendres a la nit per informar dels atemptats de París. Van seguir amb la seva programació, com l'importantíssim Sálvame de Luxe o Tu cara me suena. L'endemà morbo a dojo, repetició d'imatges, descripció dels fets fins el més mínim detall. Arcades.

Durant aquests dies han anat succeint-se situacions còmiques i a la vegada tristes relacionades amb els mitjans espanyols i la versemblança de la informació que donen. Antena 3 i La Razón -dirigida per l'insigne Marhuenda- anunciaven tenir la imatge d'un dels terroristes, la qual va resultar ser un muntatge. La Sexta va acompanyar la notícia en un dels seus informatius amb la bandera de Rússia, no amb la francesa. Cuatro va informar de més morts espanyols dels que va haver. I La 1 de TVE va mostrar el logo dels terroristes i va resultar que era un logo de la pel·lícula Star Wars.

Veig un video d'Ana Rosa Quintana, qui es va desplaçar a París per viure en directe el clima de la ciutat. En aquest video es veu AR durant un minut de silenci que es va convocar i ella, molt respectuosa, va dedicar-se a narrar com es vivia el minut de silenci. Ei, sempre des del respecte.

Aquests són els mitjans des d'on s'apunta TV3 com una televisió no exemplar, no plural.