dimarts, 25 d’agost del 2015

Ja han acabat les #FMAmposta2015

#FMAmposta2015 focsAhir es van acabar les Festes Majors d'Amposta 2015. A les xarxes socials les mostres de suport al nou govern municipal són nombroses, tot i que això no s'ha de prendre com una enquesta d'opinió perquè no seria esbiaixar la realitat. Puc aportar però, el meu punt de vista, relacionat amb allò que he viscut, molt menys del que voldria perquè hem viscut les festes entre Amposta i l'hospital, i perquè la segona meitat de Festes he tocat amb La Lira.

Les Festes han recuperat la seva durada, després dels darrers anys d'una retallada sense sentit. El començament de Festes, amb Quico el Célio, va ser espectacular. Es va demostrar que no tot són bous i que tot i així es poden omplir els actes de públic. Els membres de l'Ajuntament han estat presents en tots els actes i n'han fet molta difusió. Si ells s'ho creuen la gent també s'ho pot arribar a creure. Els músics ens hem sentit còmodes al concert de les bandes però, també hem vist com cada dia hem tingut un policia municipal acompanyant-nos pels carrers de la ciutat, cosa que els altres anys no passava tots els dies. El final de Festes, un altre cop ha demostrat, amb els Catarres, que hi ha molta gent disposada a assistir a actes que no siguin bous per acabar les Festes. No m'importa la ubicació del ball. Penso que la premissa és que atraccions i ball estiguin junts. Si les atraccions no van al costat del ball, el ball ha d'anar al costat d'aquelles. Les festes de Surt al Castell han estat un complement interessant a les "oficials". Seria bo integrar-les al programa del proper any.

Corregiria coses però, que potser siguin herència però, que potser són del gust de l'Ajuntament actual.  Un sopar popular, pagant, i després el ball... Sempre he pensat que un sopar popular no pot ser pagant. En altres localitats es fan sopars/dinars populars i no es fa pagar. El govern té una oportunitat de recuperar el berenar del bou, introduint les millores que calgui per evitar abusos. De la mateixa manera, s'hauria de replantejar el pagament dels Vestits de Paper. Com músic que sóc veig que ningú no veuria lògic pagar per anar al concert de la Plaça. Però, s'assumeix que els Vestits de Paper han de ser de pagament. Si és per l'espectacle que els segueix...

El govern anterior va començar a introduir al programa de Festes les "festes" que els pubs fan cada nit. Això, és evident, contribueix a augmentar la mida del programa de Festes però, no sé si en realitat n'ha de formar part.

La senyalització de les zones on es prohibeix aparcar podria ser millor. Diumenge després dels gegants uns familiars van deixar el cotxer a l'avinguda de la Ràpita. No hi havia cap senyal per al dia següent. L'endemà al matí van haver de treure el cotxe corrent perquè no se l'endugués la grua. Tinc els meus dubtes, a més, que els senyals que es posen als carrers per avisar de la prohibició d'aparcament un dia determinat, siguin senyals vàlids però, això és un altre tema.

La sensació, allò que es copsa a l'ambient, és que les Festes han estat positives. Però, segur que hi havia molta gent que pensava el mateix l'any passat. Penso que ara el repte és veure quin serà el model de Festes a partir de l'any vinent. Sí que tinc clar que aquest govern té un tarannà dialogant, obert i que realment escolta la ciutadania. I si no ho fa, tranquils que se'ls recordarà.