dimarts, 10 de març del 2015

La Generalitat contra els pisos buits

Quan el tripartit va limitar la velocitat a les entrades a Barcelona CiU va posar el crit al cel. Van arribar al govern i no van eliminar si no reformar la mesura, establint velocitat variable a les entrades a Barcelona en funció de la contaminació atmosfèrica, de la meteorologia i de la densitat del trànsit. Van aplicar allò que criticaven, per molt que ho presentessin com un canvi.

Ara la Generalitat planteja tenir preferència per comprar pisos buits de les entitats financeres, sancionar els pisos buits que no es mantinguin adequadament, i fins i tot expropiar-los temporalment per fer-ne el manteniment, i imagino que per posar-los en lloguer. El tripartit anava en aquest sentit. Potser no en els mateixos termes però, al cap i a la fi, era una mesura intervencionista del Govern per evitar que les entitats financeres tinguessin bosses de pisos buits mentre hi havia persones que no podien accedir a l'habitatge, persones que fins i tot havien pogut ser desnonades.

Dues de les mesures més criticades del tripartit, adoptades pel Govern de CiU i, un cop més, sense admetre que potser aleshores no tenien raó o que podrien haver estat més constructius a l'hora de criticar.