diumenge, 9 de novembre del 2014

Hem votat... i ara què? #9n

Avui fa 25 anys de la caiguda del Mur de Berlín. Potser intencionadament es va fixar la data de la consulta per a avui, 9N. Després de molts entrebancs, de dubtes, potser amb algunes tensions previstes i ben escenificades, hem pogut votar. I ho hem fet malgrat el govern espanyol. Més de 2 milions de persones han acudit massivament a votar, o a exercir la participació ciutadana, eufemisme del dia en boca d'alguns polítics.

Madrid va prohibir el 9N. Van menysprear el nou 9N. Van amenaçar si se celebrava. S'ha celebrat. El ministre de justícia parla de propaganda política. Tanta gent no surt a votar per fer propaganda política.

Menció especial per al president Mas. No combrego amb CiU però, les coses clares. Artur Mas ha garantit fins al final que avui es votaria. I malgrat les amenaces si desobeïa s'ha fet responsable que avui es fes la consulta. I això s'ha de reconèixer.

Ara, a partir de demà s'han de moure les coses. No podem seguir en la indefinició i cal concretar. Si s'han de fer unes eleccions plebiscitàries perfecte. Si és una altra cosa, que l'expliquin però, cal actuar.