dimarts, 15 de juliol del 2014

La privatització de la sanitat catalana, gràcies a ERC

Llegeixo un article d'Alfons Quintà sobre un possible canvi legislatiu que obrís la porta a consorcis de salut territorials, la qual cosa permetria que a cada territori es formés un conglomerat d'empreses públiques i privades (en alguns casos privades però, de capital públic) per oferir el serveis sanitaris. Ja fa temps que se'n parla i de fet, a Lleida s'ha fet el primer pas, a manca de poder-ho completar per aquest canvi legislatiu pendent. L'inici del final de l'Institut Català de la Salut, el proveïdor de salut públic de Catalunya. La resta, per molt que siguin empreses públiques, no són empreses amb la mateixa transparència o els mateixos requeriments d'equitat a l'hora de contractar treballadors.

Així clar només la CUP es pronuncia sobre aquestes temes i actua de forma continuada. No vol dir que altres, com ICV o el PSC no en parlin. ERC està per altres coses. Sembla que el 9N ens ha de treure de tots els problemes i ells se sumen a CiU culpant de tots els mals el govern espanyol, quan aquí hi ha un canvi de model sanitari del quals ells participen, consentint tot allò que s'està fent.

Si ERC continua per aquest camí per part meva no tindrà cap suport electoral. Sigui per compartir les tesis de CiU o per incompetència no sabent què es cou, tenen tanta culpa com el govern de cap on van les coses.